DIY konglekule 4


I år kommer julepynten sent(eller tidlig eventuellt), neida! Kongler trenger da ikke å bare være jul! Jeg elsker kongler, og syntes de kan passe inn året rundt, disse konglekulene er jo supre som vinduspynt, på et fat, hengende i flere høyder og ute i snøen! 

Alt du trenger:
Kongler - Finn dem ute, eller kjøp de på nille, panduro eller i en lokal blomsterforretning.
Oasis- eller isopor-kule - Fås kjøpt på panduro
Ståltråd - Gjerne 18-tråd, en ganske tykk en for bedre hold.
Limpistol
Mose - Valgfritt! Kan kjøpes i de fleste blomsterforretninger eller plukkes i skogenPå det første bildet viser jeg godt at du kan velge hvem vei du vil sette konglene.  Og mose er bare for å dekke den grønne/hvite kulen som vil syntes noen steder mellom konglene. Her er det selvførgelig mulig å være kreativ for å dekke, men jeg syntes mose passer for å understreke at det er brukt naturmaterialer. 

Hvis du skal henge opp konglekulen er det greit og bestemme seg for dette tidlig, for lettest å feste en ståltråd tvers igjennom kulen og sikre den godt. Da er det lett senere å velge hva man vil henge den opp med. 

Nå kan det være greit å stifte så endel kongler til å starte med, da velger du hvem vei konglen skal syntes fra utsiden av kulen, og snurrer ståltråden rundt den motsatte siden. 
 Nå er det egentlig bare å stikke konglene inn i isopor- /oasis-kulen og passe på å ha på godt med lim fra limpistolen. Det lønner seg å ha godt med lim på ståltråden også, og vente til limet har tørket før du bruker konglene som støtte for kulen, hvis ikke kan de løsne igjen. Men når de først sitter, så sitter de godt.

Jeg sitter nå å lurer på om jeg skal orke å ta på mose på kulen min, eller om jeg bare skal henge den i vinduet som den er. Jeg virkelig elsker kongler! 
Emma Olsen

17.02.2015 kl.21:57

Ohhh så kult! :)

RebeccaHasselgard

17.02.2015 kl.22:24

Kongler er fint året rundt! kjempestilig ;D

Pink Drink - A girls life

18.02.2015 kl.11:11

så smart! :)

Iselin Renée

18.02.2015 kl.12:40

Så stilig :)

Vil du si noe om "DIY konglekule" ?

hits