DIY: Vårlig, blomstrete hodekrans 4


 Jeg så først denne DIY'en på a pair & a spare(link) og tenkte da på at det er jo så utrolig enkelt å lage slike ting som dette! På skolen har vi laget slike flere ganger, både som armbånd, tiara, hel hodekrans, og mindre stykker til å ha i håret. 

Du trenger:

  • Blomster - Tenk over at du burde ha noe smått som brudeslør, limoneum eller lignende for å "fylle inn" mellom de store blomstene.
  • Ståltråd - En tykk og god ståltråd kan hjelpe deg å få riktig form og lengde, og være kjekk som hjelpemiddel.
  • Myrtetråd - Fagutrykk for en tynnere ståltråd du får på rull, som du bruker til å snurre/vikle fast blomstene til den tykke ståltråden. Myrtetråd tror jeg du får hos Panduro og slikt, eller kanskje i din lokale blomsterbutikk.
  • Florateip - En litt spesiell teip, som du helt sikkert kan få kjøpt hos din lokale blomsterbutikk, fåes i fargene grønn og hvit.
  • Sprayflaske med rent vann - Som du sprayer på blomstene underveis, for at de skal holde seg lenger og bedre. 

 Hvis du vil ha noe å gå etter, kan du bruke en litt tykk ståltråd (Nr 18 er veldig grei), som du kanskje må skjøte på for å få den lang nok om du skal ha den rundt hodet. Det kan også lønne seg å teipe den med florateip, slik at den ikke ruster og ødelegger blomstene (Hvis ståltråden allerede er grønn, er den satt inn med et middel som gjør at den ikke ruster).

Start med å snitte blomstene, med et skråsnitt ca 3-5cm under "hodet" på blomsten, dette for å ha litt stilk til å feste i. Hvis du bruker tulipaner eller andre løk-blomster, skal de ha et rett snitt. 

Bøy ståltråden slik at den blir riktig for ditt produkt, og eventuelt teip den med florateip hvis den ikke er satt inn med noe(altså at den er grønn).
Start så med å feste myrtetråden til den tykke ståltråden, dette kan gjøres ved å lage en løkke og bare snurre den noen ganger rundt seg selv, man trenger som regel aldri å "knyte" ståltråd. Så er det bare å legge på den første blomsten langs ståltråden, for så å snurre myrtetråden noen ganger rundt stilken, og fortsette videre med blomster og grønnt.

 

Du kan også ta arbeidet opp mot ditt eget hode for å se om du føler du har det langt nok/stort nok etc. uten at det ødelegger arbeidet underveis. Men der er alltid lurt å spraye blomstene med litt friskt vann mens du jobber, dette hjelper å holde blomstene levende lenger.

 

For å avslutte arbeidet fester du myrtetråden på samme måte som du festet den da du startet, men prøv å gjem den litt i mellom eller under blomstene. Om du lager en helt rund krans, lønner det seg å prøve å følge en retning på blomstene, for så å gjemme siste blomst eller grønnt litt under der du startet.

For å feste arbeidet i håret, kan du bruke bobby-pins, om det ikke sitter godt nok av seg selv. Bare prøv å feste de forsiktig, så du ikke ødelegger blomstene. 

Ellers så er det bare å eksperimentere med hva du har lyst til å lage. Og hvor koselig er det ikke å ha grillparty i hagen med en selvlaget blomsterpynt av levende blomster? Om du trenger den dagen etter, så kan du spraye den med vann, legge den i en plastpose og oppbevare den i kjøleskapet. Da holder den seg godt. Bare pass på at blomstene tåler det, for enkelte blomster, slik som endel orkidèer liker ikke kulde. Men roser, ranunkler, lisianthus, brudeslør, lyng, afrikaliljer, voksblomster etc. tåler fint kjøleskapet. De tilbringer stort sett alle netter på kjøla i blomsterbutikken du kjøpte de i. Så spør bare de i blomsterbutikken om du er usikker. Om du allerede har blomster hjemme du vil bruke, kan jeg også svare deg på dette. (Jeg burde tross alt kunne det, ettersom det er yrket mitt, haha!)

 

Materialliste for denne tiaraen:

Lisianthus - De i endene med rosa kant, plus den i midten forran

Eføy - De grønne bladene

Calluna - Rosa-lilla lyng

Brudeslør - De hvite, små blomstene

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materialliste for dette arbeidet:

Fresia - De gule blomstene

Ranunkler - Rosa og rød'ish (Ganske like roser, egentlig)

Voksblomster - De små hvite, med det som ser ut som barnåler

 

Nå, nå vil jeg gjerne takke til A pair & a spare for deres flotte DIY, også håper jeg at min vri på deres DIY er godtatt. Dette er tross alt noe som jeg mener alle kan få til, og hvorfor skal ikke alle ha muligheten til å se hvordan det gjøres, for å kunne bruke det?
Så, stikk innom AP&AS å se deres versjon ---her--- 

 

Ha en super mandags-kveld alle sammen!

 

#DIY #Blomster #Vår #Vårlig #Krans #Tiara #Søt #Hodekrans #Sommer #GjørDetSelv #Kreativ

Maren i Kansas

31.03.2014 kl.20:14

åå den var fin!!:-)

silje moan

31.03.2014 kl.20:39

elsker blomster kranser!

Emilie-Therese

31.03.2014 kl.21:08

De var utrolig fine!

hobbyhagen

31.03.2014 kl.22:22

Så fint! Sånn skal jeg lage meg i sommer! :D

Vil du si noe om "DIY: Vårlig, blomstrete hodekrans" ?

hits